u crown main

U-Crown I

Метален префинет изглед, двостепен компресор, 1HZ инвертер технологија, IFD технологијата за апсорбирање на прашина.

color silver Сребрена

Опис на производ

u crown i 1

Метален префинет изглед

Алуминиумска надворешност, елегантно заоблен панел, дизајниран против таложење на прашина.


Двостепен компресор за супер ладење и греење на надворешна температура од -30℃~50℃

Двостепениот компресор на GREE може нормално да грее и лади на екстремни температури без да ја зголеми потрошувачката на електрична енергија. Излезната температура на воздухот достигнува до 50℃ на надворешна темпертура од -20℃ и 13℃ на надворешна температура од 50℃.

u crown i 2

u crown i 3

1HZ инвертер технологија; константна работна температура; потрошувачка помала од 15W.

1HZ инвертер технологија на Gree ја доби наградата China National Science & Technology Progress. Единицата може да постигне константна работна температура  со потрошувачка помала од 15W. *Забелешка: 15W означува минимална потрошувачка за моделите од 2,5 kw, 3,5kw и 5,5kw кои рботат стабилно на 1HZ под идеални услови.


Технологија на подвижен проток на воздух

Големата жалузина овозмозува дување од 180° горе/долу и 130° лево/десно. Протокот на воздух е многу поширок за ладење  од горе спрема надолу и на греење од долу спрема нагоре.

u crown i 4

u crown i 5

IFD технологијата за апсорбирање на прашината ефикасно ги одстранува 2.5 честичките

U-crown не само што ја прилагодува температурата на воздухот исто таака го подобрува и квлитетот на воздухот.  IFD технологијата за апсорбирање на прашината ефикасно ги отстранува 2.5 честичките и го штити вашето здравје.


4 видови на режим на спиење

u crown i 6

Sound sleep режим: поставената температура е блиска со телесната температура и таа ќе се подесува автоматски

u crown i 7

Good sleep режим: пред да се разбудите, темпертурата ќе се зголемува или намалува автоматски за да ви ги напрви утрата поудобни

u crown i 8

Siesta режим: температурата ќе се подесува според Siesta карактеристиките за да ја зголеми квалитетот на спиењето

u crown i 9

DIY режим: може да ја поставите температурната крива и времето како што ви одговара на вас


Е-joy копче за контрола за контрола на режимите

u crown i 10

Корисникот може да ужива во петте режими (Cooling, Cool, Comfort, Warm, Heating) со притискање на ова копче. Единицата може да ја подесува внатрешната температура,  влажноста и протокот на воздухот автоматски и да му овозможи на корисникот максимална удобност.

Бучност помала од 18 dB

u crown i 11

На одредена позиција на жалузинта, бучавата се намалува до 18 dB.
*Забелешка: 18 dB ја означува вредноста на звукот кога единицата работи на quite fan speed.


I Feel функција

Далечинскиот управувач може да ја детектира надворешната температура и да ја подеси на најудобната вредност.

u crown i 16

Технологија на далечинска контрола

u crown i 13

2.4G бежична технологија е приспособена да реализира 360° далечинска контрола.

Седум видови на брзина на вентилатор

u crown i 14

Седум видови на брзина quiet, low, medium-low, medium, medium-high, high and turbo.
Може да ја одберете онаа брзина најмногу што ви одговара.


Други функции

999 01 more functions