GREE Electric Appliance, Inc. of Zhuhai (“GREE”) е најголем производител на клима уреди во светот. Со седиште во градот Zhuhai (Кина), производството се одвива во 9 фабрики ширум светот и во нив се вработени повеќе од 80.000 работници, а од кои повеќе од 5.000 се инженери од оделот за истражување и развој. Заради големиот истражувачко-развоен одел, денес GREE е горд сопственик на повеќе од 3.500 пријавени патенти.

Профил на компанијата Референтна листа
gree prezentacija proizvodaca gree prezentacija proizvodaca2

Годишниот производствен капацитет изнесува повеќе од 60 милиони клима уреди од домашната серија и 5,5 милиони уреди од комерцијалната серија. Производите на GREE се поделени во 20 категории, со 400 серии и повеќе од 7.000 модели. Денес повеќе од 200 милиони луѓе ширум светот се корисници на производи кои се произведени од GREE.

GREE има голем углед во светот заради квалитетот на своите производи и извонредните перформанси зад кои стојат 300 лаборатории за контрола на квалитетот. Благодарејќи на тоа, GREE е во Кина единствена марка на клима уреди со ознака “Светска марка“, а истото му е доделено од страна на “General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine“.

Посебно внимание се одава на еколошките и здравствените барања, но и потрошувачката на електрична енергија, нивото на бучавост и вградените материјали, со што GREE уредите се издвојуваат од уредите на останатите производители.

Денес производите на GREE континуирано се испорачуваат ширум светот и се носители во создавањето на спокојна, хармонична, работна и фамилијарна атмосфера. Со желба на своите купувачи да им овозможи поедноставно и удобно користење, GREE е секогаш пред нашите желби и потреби.